Notícia

Taller de Karate amb Andrea Herrero i Alex Gascó a l'IES 'Vicente Gandia'

Continuant amb les activitats de celebració del 40 aniversari del centre hem rebut la visita de la nostra ex-alumna Andrea Herrero Sala. Actualment estudia 1r curs del Grau en Medicina a la Universitat de València. Havent participat des de 2012 en diversos campionats nacionals i europeus, el 2016 es va proclamar campiona d'Espanya de karate en la seua categoria per primera vegada amb 16 anys.

Juntament amb Alex Gascó Rodrigáñez, estudiant de 4t d'ESO, el qual també va ser campió d'Espanya el 2015 amb 12 anys, han preparat un molt interessant taller de karate dirigit a l'alumnat de 4t d'ESO, els quals els han realitzat una entrevista amb l'objectiu de conèixer-los un poc més.

Andrea és un clar exemple de les dificultats que encara arrosseguen les esportistes pel fet de ser dones. Per poder competir al Campionat del Món està obligada a classificar-se prèviament al d'Espanya i al d'Europa. Un home que es dedica al mateix esport pot accedir directament al Campionat del Món, sense haver passat pel nacional ni per l'europeu. A pesar d'este nivell d'exigència tan alt, Andrea està a l'altura de les millors karatekes.

A continuació Andrea i Alex han fet una mostra de kates i després els les han ensenyat a l'alumnat present, simulant una competició amb voluntaris, els quals han posat molt d'interés i han estat a un gran nivell.

El taller ha agradat molt per la dinàmica que han portat per a fer-lo entretingut i per aconseguir la coneixença d'un esport molt interessant i molt complet, ja que el respecte al contrari està molt present i això ajuda a treballar aquest valor cívic i social.

Gràcies i enhorabona als dos!

Ana Marzal Abarca
Departament d'Educació Física
IES 'Vicente Gandia'

Mots clau
: IES Vicente Gandia