Notícia

El Campionat del món... No ha pogut ser

El passat 25 de gener, els nostres paisans, José Vicente Llopis i José Ramón Mascarós feren els 1. 200 quilòmetres que separen Castelló dels Alps Francesos, furgoneta posada en carretera plena de queviures, material esportiu, i roba d'abric, anaven a enfrontar-se, als seus rivals esportius, però també a les temperatures de 20-25 graus sota zero, amb 12 gossos, que , a l'igual que ells, suporten i els agrada la neu, però que no la veuen si no es desplacen considerablement del nostre terme per a exercitar-se com cal, essent aquest un dels handicaps més grans dels practicants d'aquest esport, al menys gaudiren d'un dia d'aclimatació i exercici amb neu, començant la participació, al menys en eixe apartat de l'expedient, teòricament complit.

La competició s’inicià dimecres 28, l'eixida dels nostres representants, fou explosiva, molt bona, però breu, ja que prompte començaren els problemes, eixides de pista, nerviosisme, calia fer el menys temps possible i aconseguiren un meritori 10 lloc en la general , els comentaris sobre la carència de neu, als territoris on entrenen, i el palmarès que presenten, els fa ser molt ben considerats entre els rivals.

Segons ens relata Llopis "el segon dia de competició es va presentar esplèndid, neu ràpida, bona eixida, però va haver un entrebanc amb el que no contàvem, però que no cal buscar més culpables que nosaltres mateixos, ja que erràrem el tipus d'alimentació als animals, prescindir del 'pienso' i centrar-ho tot en la carn, no els va caure gens bé, i les contínues evacuacions dels gossos, va conformar una carrera intermitent , poc competitiva, perdérem un lloc en la general, ara ostentàvem l'11, tot ho fiàrem a l'última etapa.

Llopis continua contant-nos que "al dia següent, van observar que havia caigut una gran nevada i sense dilació, pensàrem en una possible suspensió de la prova... i encertàrem, els gossos, hui, ja recuperats,degut a la prohibició, no van ni siquiera entrenar, mentiria si no dic que estàvem decebuts, però desprès de 24 anys de pràctica d'aquest esport, ser l’onze del món, doncs com a què no està gens malament".

Ara sols queda canviar el xip, i començar a pensar i preparar un nou repte, el proper Campionat d’Espanya a Baqueira Beret, a celebrar els pròxims 9 i 10 de Març, en aquest competiran els dos José Ramón amb quatre gossos i Llopis amb 8.

José Ramón i Llopis volen "donar les gracies a tots els castelloners i castelloneres pel seguiment i pels ànims que ens heu donat, per la nostra part sols dir-vos, que esperem fer-ho millor".

Enhorabona al dos perquè com ells diuen "ser els onze del món no està gens malament".

Valerià Benetó