Notícia

Brases mal apagades provoquen la combustió del fem dins del camió a Castelló

Les restes de brases mal apagades i dipositades en un contenidor de fem a Castelló han provocat aquesta matinada la combustió dels residus dins del camió de recollida de fem, fent necessària la intervenció d'una unitat de bombers.

Gràcies a la ràpida intervenció dels operaris del servei de recollida de residus urbans que han descarregat els residus davant del 'pipican' situat al carrer Soler i Estruch, s'han evitat danys en el camió recol·lector.

L'incident ha tingut lloc hui dimarts 22 de gener a les 6.45h del matí quan els treballadors que recullen el fem de Castelló circulaven per l'Avinguda de Cuba s'han alertat de l'eixida de fum des de dins de la caixa compactadora del camió, procedint ràpidament a traure el camió a una zona oberta per a la seua descàrrega immediata. La Policia Local ha avisat els bombers, que han acudit molt ràpidament, evitant danys majors.

Una vegada resolta la incidència, es procedeix a la neteja de l'espai i a la càrrega de nou dels residus en el camió per al seu trasllat a la planta de tractament.

No s'ha de tirar brases en els contenidors

Des de l'Ajuntament de Castelló es reitera la importància d'evitar dipositar restes de brasers en els contenidors urbans, que provoquen danys irreparables en els recipients (cada contenidor té un cost aproximat de 300 euros) i un perill potencial per a l'entorn que l'envolta.

A més de les brases també s'han produït danys de similars en altres contenidors en diversos punts del poble, provocats per actes vandàlics.

En aquest sentit, el regidor de medi ambient de Castelló, Lluís Piqueras, demana la col·laboració ciutadana “en una doble vessant; d'una banda, que informen a la Policia Local davant qualsevol sospita de piròmans amb intencions d'actuar i, per una altra banda, que eviten tirar les brases als contenidors, o bé que les rebutgen amb total seguretat”, ha declarat.

Joanjo Puertos