Notícia

La tramitació electrònica amb l'administració estalvia temps

/ Imatge: pixabay.com

El sistema de gestió de tràmits administratius per a ciutadans i empreses és una potent eina que ofereix a les administracions la possibilitat que els seus interessats puguen realitzar els seus tràmits via web fomentant la participació ciutadana i garantint el dret a l'accés dels serveis públics.

Una de les coses que menys m'agrada és perdre el temps amb tràmits burocràtics. Tard o prompte a tots ens ha tocat perdre el temps en una finestreta per a 'arreglar algun paper'.

Els tràmits electrònics a poc a poc es van posant al dia ja que a més dels ciutadans els principals beneficiats són les administracions que poden dimensionar i gestionar millor els seus serveis.

Alguns dels serveis electrònics que més utilitzem els ciutadans per a tràmits o sol·licituds són els oferits per l'Agència Tributària, la Direcció General de Trànsit, Registre Civil, Seu Electrònica del Ministeri de Justícia i l'administració autonòmica.

També en l'administració de l'Ajuntament de Castelló existeixen molts tràmits que podem realitzar de forma telemàtica sense necessitat de desplaçar-nos. És una forma d'estalviar temps ja siga amb la presentació completa dels documents o recollint tota la informació per a després presentar-la directament, sense necessitat de perdre el temps prèviament recopilant i emplenant formularis.

Per a dur a terme tots aquests tràmits sols fa falta instal·lar un certificat digital al nostre ordenador, aquest certificat el pots adquirir de forma gratuïta a les oficines de l'ajuntament.

Dia a dia es va inclinant la balança cap a la tramitació electrònica per l'estalvi de costos que porta associat, encara que potser encara està poc desenvolupat tot l'aspecte de la documentació a presentar associada. Clar que ací el DNI i el certificat digital té molt que aportar i esperem que per aquest camí puguem dependre cada dia menys del la finestreta de l'organisme pertinent i més del portal electrònic d'aquest organisme.

Joanjo Puertos

Clicant damunt de cada imatge podreu accedir a les distintes webs de serveis que ofereix l'Ajuntament de Castelló.

Font
: