Notícia

Mercat de Nadal de l´IES Vicente Gandia

Fa un any que un grup d´afectats d´Esclerosi Múltiple vam crear una associació per ajudar als aproximadament 300 malalts de les comarques de la Ribera (segons l´estadística, 1 afectat per cada 1000 persones a Espanya).

Esta malaltia d´origen autoimmune, de la qual malauradament encara no es coneix ni la causa ni la cura, afecta al Sistema Nerviós Central (cervell i medul·la), sol aparéixer entre els 20 i els 40 anys (és la segona causa de discapacitat després dels accidents de trànsit en aquest grup d´edat) i a més, és més freqüent en les dones. No és ni contagiosa ni hereditària ni mortal.

Des de l´Associació d´Esclerosi Múltiple assessorem i ajudem en tràmits, paguem part dels tractaments que no cobreix la Sanitat Pública però que són necessaris, negociem tarifes i serveis amb clíniques i col·laborem amb projectes d'investigació per a buscar una cura.

Des de la nostra fundació en 2017, vam decidir muntar una taula solidària tots els anys abans de Nadal, per a informar sobre l´associació i la malaltia i recaudar diners. En 2017 va ser a Algemesí i enguany serà a Villanueva de Castellón.

Potser no siga dels municipis més poblats del nostre àmbit d´actuació, però la decisió per la nostra part ha sigut molt fàcil gràcies a l´ajuda de molta gent del poble. L´IES Vicente Gandia tots els anys programa un mercat solidari i destina els beneficis a una associació sense ànim de lucre, i enguany, a proposta d´un grup d´alumnes, han decidit destinar els beneficis a la nostra associació.

Hi estarem els dies 20 i 21 de desembre. Dijous 20 en el mercat setmanal del poble i divendres 21 amb dos taules, una al Mercat municipal i una altra en l´edifici de l´Obrera.

Oferirem l´oportunitat de fer-se soci per només 24€ a l´any, amb els quals a banda d´ajudar als afectats, els socis (que poden no tindre cap relació amb la malaltia sinó simplement voler col·laborar) tindran descomptes en algunes de les clíniques que col·laboren amb nosaltres, com Tecma, i a més els regalarem una samarreta. També tindrem a la venda polseres i samarretes de l´associació, detalls i productes artesanals que estan fent alumnes i professors, i altres articles, com 25 cds de l´obra “Armonía y Estrago”, amb músiques inspirades en els poemes del llibre que porta el mateix títol i donats pels seues autors i professors del centre: Manuel Moreno (poesia) i Aureli Chorro (música).

Per a nosaltres, i per a mí especialment, que tinc la sort de treballar al centre i conec a gran part dels joves que han passat pel nostre institut en els últims anys, és molt emocionant veure la resposta i la implicació de tota la comunitat educativa, des de l´equip directiu, fins al conjunt de professors i molts alumnes i famílies.

Volem donar les gràcies a tots ells i felicitar als alumnes implicats per demostrar, malgrat la seua joventut, valors tan importants com la cooperació i el compromís social. Vos esperem!

Podeu seguir-nos i contactar-nos a través de la nostra pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/aemlaribera/

Associació d'Esclerosi Múltiple de la Ribera
President: Diego Caballero García

IES Vicente Gandia

 

Mots clau
: IES Vicente Gandia