Notícia

La Policia Local engegarà una nova campanya de control del soroll dels vehicles

La Policia Local engegarà una nova campanya de control del soroll dels vehicles i continuarà controlant la velocitat per reforçar la seguretat viària a Castelló.

La Policia Local de Castelló començarà una nova campanya de control del soroll que emeten els vehicles a motor, amb especial atenció als ciclomotors.

La contaminació acústica dels automòbils i ciclomotors és especialment molesta per a tota la ciutadania Castellonera i amb la de l'excés de velocitat són unes de les queixes més repetides durant les tertúlies mantingudes en 'l'Alcalde a un pam'.

Aquesta campanya està adreçada principalment als vehicles de dues rodes, especialment als ciclomotors, i té com a objectiu reduir la contaminació ambiental i sensibilitzar els usuaris d’aquest tipus de vehicles sobre la problemàtica del defectuós funcionament dels tubs d’escapament i silenciadors dels vehicles, així com la manipulació de peces que modifiquen les característiques tècniques, tots aquells vehicules que tinguen aquestes deficiències es procedirà a la immobilització del vehicle i la seua corresponent denúncia administrativa.

També cal dir que continua la vigilància amb el radar mòbil per a controlar la velocitat a les vies urbanes del poble, aquesta campanya serà fins el 6 d’octubre. L’objectiu principal d’aquesta campanya és fer un estudi de la velocitat de circulació dels vehicles dins del municipi, per tal de millorar la seguretat viària de la ciutat.

Ja es disposa dels primers resultats dels controls de velocitat, tots aquells que han superat el límit de velocitat establert de 30 km/h fins 50km/h rebran el fotograma i la notificació que de moment sols serà informatiu, i tots els que han superat els 50km/h rebran el fotograma amb la corresponen denúncia.

Com sabeu el radar mòbil s’instal·la a diferents emplaçaments del nucli urbà. Els criteris per a decidir aquestes ubicacions combinen les dades derivades de l’anàlisi de la sinistralitat a la ciutat, de detecció d’excés de velocitat per part de la Policia Local de Castelló i per demandes veïnals.

Des de la Policia Local es recorda la importància de respectar els límits de velocitat establerts i la necessitat d’adaptar la conducció a les condicions de seguretat de la via, així millorarem la qualitat de vida dels ciutadans de Castelló.

Totes aquestes dades obtingudes en aquests controls es recolliran en un informe que permetrà analitzar i proposar altres mesures complementàries de pacificació del trànsit i la convivència.