Notícia

El programa de l'IVACE per a renovar l'enllumenat públic arriba també a Castelló

/ Foto: Joanjo Puertos

Castelló, uns dels pobles per a renovar l'enllumenat públic.

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'Ivace, ha ampliat en 1,6 milions d'euros el pressupost previst per al programa de renovació d'enllumenat públic, que inicialment es va publicar amb un pressupost de 2 milions d'euros.

Aquest programa permetrà aquest any la renovació de l'enllumenat públic a 38 municipis de menys de 20.000 habitants del nostre territori, aquesta iniciativa té com a objectiu ajudar a reduir la factura energètica dels municipis i avançar, al mateix temps cap a un nou model energètic més sostenible.

Gràcies a aquesta iniciativa, l'Ivace sufragarà la renovació de l'enllumenat públic a Castelló.

Es recolza el 100% del cost del projecte, així doncs, per a renovar l'enllumenat a aquests municipis, Ivace Energia destinarà en 2018 un total de 3,6 milions d'euros, a través d'una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut de manera que es recolza el 100% del cost dels projectes d'aquests municipis.

Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que se sufragaran destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia led, de major eficiència energètica.

Unes altres de les mesures que es recolzen són la implantació de reguladors de flux lumínic i dels encesos i apagats dels punts de llum, adequant-los a la nit a les necessitats reals d'il·luminació de les vies. Gràcies a aquest sistema es pot estalviar el 45% de l'energia consumida durant la nit.

També es recolza la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l'hora solar, per reduir el consum. Aquests rellotges astronòmics permeten la programació diària d'encès i apagat de l'enllumenat d'acord amb l'hora exacta de sortida i posta del sol.

Fotos: Joanjo Puertos - Font: http://castellonoticies.com

L'enllumenat públic als municipis constitueix la principal despesa energètica i encara que és molt variable representa el 50% de la factura energètica del poble, segons les estimacions d'Ivace Energia, la renovació de l'enllumenat públic per un eficient amb lluminàries leds reduiria fins un 70% el consum energètic d'enllumenat.

Joanjo Puertos