Notícia

Amalio Sentandreu Franco, in memoriam

El darrer 5 de febrer a la Sala Polivalent L’Obrera del M.I. Ajuntament de  Castelló (a la comarca de la Ribera Alta del Xúquer), es va presentar el llibre Amalio Sentandreu Franco. In Memorian. obra d’Àlvar Sentandreu Bo.  La  presentació va ser a càrrec de Vicente Pons Alós, Canonge Arxiver de la S.I. Catedral de València i professor de la Universitat de València, qui no va escatimar  elogis  a la figura d’Amalio Sentandreu, D. Amalio, un sacerdot carismàtic en la seua època que, amb la seua obra escrita i la seua llavor social, es va anticipar als postulats del Concili Vaticà II.
 

D’esquerra a dreta: Vicente Pons Alós, Lluis Piqueras Quiles i Àlvar Sentandreu Bo
 
Previament, la introducció va ser a càrrec del regidor d’educació del M.I. Ajuntament de Castelló (a la comarca de la Ribera Alta del Xúquer) i professor,  LLuis Piqueras, qui va tindre grates paraules no sols per a Vicente Pons i Àlvar Sentandreu, sino també  per a D. Amalio, protagonista del llibre, ressaltant que va ser un castellonenc destacat en  la seua època.
 

Àlvar Sentandreu Bo, autor del llibre,  va intervenir després i, amb unes breus paraules, va explicar als assistents com poc a poc i durant anys va anant  investigant en arxius, parròquies i a través de testimonis orals, la vida i obra de D. Amalio, el seu tio-avi, un sacerdot inquiet pel apostolat, preocupat pels més desfavorits en una dura postguerra i per l’educació dels més menuts  en valors cristians. També va  destacar que D. Amalio va ser qui va promoure que començara el procés de beatificació de Casimiro Barello Morello. 

Àlvar Sentandreu Bo