Notícia

Concentració per la investigació de la Fibromiàlgia a Castelló

/ Foto: Joanjo Puertos

AFICAS ha organitzat aquest mati una concentració no solament per a reclamar investigació, també per la visibilitat i reconeixement dels malalts de Fibromiàlgia.

Per part dels membres d’AFICAS s’ha fet una crida a tots els castelloners i castelloneres perquè donen ajuda i suport als malalts de Fibromiàlgia.

Aquesta concentració a la plaça de l’Ajuntament s'ha realitzat hui per a commemorar el dia mundial de la fibromiàlgia que serà demà 12 de maig, més d'una vintena de persones han estat presents en la concentració i durant la mateixa s’han llegit distints manifests, a Castelló segons AFICAS el 35 % de la població està afectada i el 99 % dels afectats són dones, des d’AFICAS es demana que reconeguen, investiguen, curen i frenen aquesta malaltia.

La fibromiàlgia és una afecció crònica en la qual el dolor persisteix, generalment sense canvis, al llarg de molts anys i que a més produeix un gran impacte sobre la qualitat de vida, capacitat funcional, estat emocional i relacions personals.

Les dades més recents suggereixen que en els pacients amb FM existeix una alteració dels mecanismes de processament del dolor, probablement deguda a un desequilibri en certes substàncies del sistema nerviós central.

És una malaltia crònica, no degenerativa, d'etiologia desconeguda i que afecta principalment a les parts blanes, és a dir, músculs lligaments i tendons, no afecta cap òrgan vital.

Joanjo Puertos