Notícia

Concentració per a commemorar el dia mundial de la Fibromiàlgia

Demà AFICAS commemorà el dia de la fibromiàlgia amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament.

L’Associació AFICAS de Castelló, ens convoca a tots els veïns i veïnes de Castelló a participar en una concentració demà 11 de maig dia Mundial de la fibromiàlgia a les 12.30h. a la Plaça de l’Ajuntament, durant la concentració es llegirà un manifest.

A Castelló segons AFICAS el 35 % de la població està afectada i el 99 % dels afectats són dones, des d’AFICAS es demana que reconeguen, investiguen, curen i frenen aquesta malaltia.

La fibromiàlgia és una afecció crònica en la qual el dolor persisteix, generalment sense canvis, al llarg de molts anys i que a més produeix un gran impacte sobre la qualitat de vida, capacitat funcional, estat emocional i relacions personals.

Les dades més recents suggereixen que en els pacients amb FM existeix una alteració dels mecanismes de processament del dolor, probablement deguda a un desequilibri en certes substàncies del sistema nerviós central.

És una malaltia crònica. No degenerativa, d'etiologia desconeguda i que afecta principalment a les parts blanes, és a dir, músculs lligaments i tendons.

No afecta cap òrgan vital.

Joanjo Puertos