Notícia

Una societat que salva vides

Xerrades sobre Reanimació Cardio Pulmonar (RCP) conjunt de maniobres destinades a substituir i restaurar la respiració i la circulació espontània.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort al nostre país, per davant del càncer i les malalties respiratòries. Segons les dades del Consell Europeu de Ressuscitació Cardiopulmonar, cada any moren 30.000 persones per aturada cardiorespiratòria, el 80% de les quals ho fa al seu domicili.

Amb la reanimació cardiopulmonar podem mantenir la persona amb vida fins l'arribada de les urgències mèdiques i augmentar les seues possibilitats de supervivència.

Després de diverses peticions a través de "l'alcalde a un clic", que prepararem informació sobre aquest tema, la regidoria de Salud publica organitzarà dues xerrades a càrrec de Ricardo Cuisinier, Tècnic d'Emergències i Instructor de RCP (Reanimació Cardio Pulmonar) bàsica, per assabentar la ciutadania de què es deu fer i com reaccionar davant una emergència vital.

Cartell

Les xerrades estaran obertes a tota la ciutadania, en dos dies diferents i amb dos àmbits distints:

El dijous, 19 d'abril a les 19.30h a la sala d'actes de la llar dels jubilats, xerrada 'Primers Auxilis en bebès i infants'.

El divendres 20 d'abril a les 19.30h a la sala d'actes de la llar dels jubilats, xerrada 'Primers Auxilis en persones adultes'.

Vine a les xerrades i veuràs en primera persona tot el que cal fer i tenir en compte a l'hora de realitzar una maniobra que pot salvar vides. Després de l'explicació i la demostració pràctica de la reanimació cardiopulmonar tindràs l'oportunitat de traslladar les teues consultes a Ricardo Cuisinier .

Us esperem

Regidoria de Salut Publica