Notícia

Festes de Mig Any de Moros i Cristians 'La Cultura de l'esforç'

Foto: Joanjo Puertos
Foto: Joanjo Puertos

Segurament, un dels reptes més importants que ha de superar la nostra festa any rere any és la recerca de la motivació necessària per tornar a gaudir de cada acte. Podria parèixer que el tedi i la complaença poden guanyar la batalla a una festa ja consolidada i arrelada als nostres costums festers, però això som capaços de demostrar cada any que està molt lluny de la realitat.

Des de la nostra associació hem acceptat el repte de renovar la festa i acostar-la a tots els veïns i veïnes de Castelló; de fer-la participativa i oberta i oferir tota l’esplendor que s’emana dels nostres actes perquè tothom la puga gaudir, viure i sentir com a seua. Hem agafat el relleu dels qui han treballat amb tota l’esma del món per a intentar humilment millorar-la, per a plantar la llavor de l’esperit fester entre tots aquells que naixen en la festa, però també entre els qui, encuriosits, s’acosten a les comparses i que mereixen rebre les mostres de germanor i convivència que han caracteritzat el nostre món fester.

Per tot això, i un any més, des de l’Associació Festera de Moros i Cristians volem transmetre el nostre compromís més ferm per emplenar cada racó de Castelló de festa, cultura i tradició i, com no pot ser d’una altra manera, sempre des del civisme i la companyonia que necessitem per a gaudir-ne plenament.

I ara, de nou, la primavera ens espera perquè tornem la festa de Mig Any als carrers i places del poble. I com sempre, volem fer-ho amb força i alegria, unes eines imprescindibles que ens arriben dels nostres Capitans i Sultans d’enguany, i també de tots i cadascun dels membres que formen les huit comparses castelloneres.

Perquè sense el suport inestimable de tothom, el repte esdevindria inabastable.

Míriam i Josep, José Vicente i Ayla, la vostra il·lusió i alegria és la guia que ens acompanya en el nostre somni i, junts, lluitarem per fer que tothom recorde el nostre poble, també, per les festes de Moros i Cristians. Des d’estes línies volem garantir-vos que disposeu de tot el nostre esforç perquè siguen absolutament inoblidables, i perquè compteu amb nosaltres en tot moment i en cada espai compartit.

El cicle fester de nou es renova, i volem aprofitar l’ocasió per felicitar els Sultans i Capitans 2017, uns dignes i extraordinaris representants de tots nosaltres, i desitjar que els qui ara accepteu el relleu enteneu l’honor que suposa ser la imatge i l’orgull de la festa de Moros i Cristians de Castelló.

Junta AFMIC