Notícia

L’alumnat de l’IES participa a la Olimpiada Matemàtica i a la Prova Cangur

Imatge: pixabay.com
Imatge: pixabay.com

L’alumnat d’ESO i de Batxillerat de l’IES Vicente Gandia participa a la XXIX Olimpiada Matemàtica i a la XXIII Prova Cangur.

Olimpiada Matemàtica

Dos alumnes de primer d’ESO de l’IES «Vicente Gandia» de Villanueva de Castellón han participat enguany en la fase comarcal de la XXIX Olimpiada Matemàtica, convocada per la Societat d'Educació Matemàtica Al-Khwarizmi, celebrada a la seu de l’IES de Moixent.

La Societat Al-khwarizmi convoca i organitza l'Olimpíada Matemàtica per a estudiants de tercer cicle d'Educació Primària, i de Secundària Obligatòria, amb la finalitat de gaudir amb la resolució de problemes de matemàtiques.

Durant una hora i mitja els participants intenten resoldre 5 problemes de manera individual i després formant equips de 4 participants de diferent centre, proven a resoldre 10 problemes al llarg de 50 minuts; és la prova de rapidesa.

Els participants, que passaven de 300, pogueren relacionar-se i compartir una passió. També pares i professors acompanyants pogueren conversar i tornar a veure companys i amics que feia temps que no es veien.

Per últim, cal afegir que els voluntaris de l’organització (professors de l’IES de Moixent) van estar molt atents amb tothom, i van fer que el programa és desenvolupara sense cap incidència.

Proves Cangur

Les Proves Cangur són un conjunt de reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada amb diverses opcions de resposta per a cada problema. A més, en tots els casos, els participants les han de completar sense calculadora.

Aquesta Prova, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través de la resolució de problemes.

Un total de 17 alumnes de 3r ESO, 4t ESO i 1r Batxillerat han participat en la Prova Cangur que es va realitzar dijous 22 de març a la Universitat Politècnica de València.

Per una altra banda, tot l’alumnat de 1r i de 2n ESO va fer la Prova al nostre centre el dia 23 de març.

El grau d’implicació i de motivació de l’alumnat ha estat molt satisfactori. Durant 75 minuts s’han treballat les Matemàtiques des d’un vessant diferent a la metodologia tradicional.

Les neurones ja han treballat prou, ara només queda esperar els resultats ...

Bona sort a tots el participants!

Raquel López
Cap del Departament de Matemàtiques

IES Vicente Gandia

Mots clau
: IES Vicente Gandia