Notícia

AFA del Severí Torres - Nosaltres, fem vaga

Nosaltres, fem vaga. #8m

L’AFA del Severí Torres vol manifestar el seu suport públic a la vaga del 8 de març. Durant la jornada de demà, haurem de dedicar part dels nostres esforços a reflexionar el per què d’aquesta aturada internacional i, sobretot, què farem després del 8 de març. L’escola, pel poder transformador que té, és on la lluita per la igualtat hauria d’adquirir més força.

En el marc de la nostra comunitat, l’educativa, hem de ser especialment crítics amb tot allò que contribueix a perpetuar una societat masclista i desigualitària. Caldrà mirar al nostre voltant i reflexionar sobre qui assumeix determinats rols i com ho fem. Caldrà posar-se les ulleres lila per denunciar amb el dit i la veu alçada el masclisme més invisible, aquell que es resisteix a ser exiliat de les nostres vides. Caldrà mirar al voltant però també endins.

I començarem per nosaltres mateixes. Sense anar més lluny, la representativitat dels homes en la junta de les famílies del Severí Torres és només anecdòtica, d’un 1 %. Demà farem vaga.

I amb els estereotips? Realment hem aconseguit desarrelar de la nostra comunitat educativa determinats estereotips i actituds que fomenten la desigualtat? Demà farem vaga.

Quin tipus de jocs promovem als patis? Demà farem vaga.

Quins llibres llegim amb els xiquets i xiquetes? Demà farem vaga.

Quines relacions promovem entre les persones adultes a l’escola? Demà farem vaga.

Es fomenten a la nostra escola els valors feministes? Demà farem vaga.

I què farem a partir del 8 de març? A partir del 8 de març caldrà apostar més intensament per la transmissió de valors que fomenten la igualtat i caldrà esforçar-se per fer visibles les aportacions de les dones al coneixement. Aquests són factors claus per a impulsar el feminisme des dels centres educatius. Ensenyar a les xiquetes que poden tenir les mateixes oportunitats laborals i socials que els xiquets i que no hi ha cap ofici a què no puguen aspirar ha de ser un objectiu transversal de totes les àrees de l’ensenyament.

AFA Severí Torres

Mots clau
: AFA Severí Torres