Notícia

Castelló es prepara per a les Falles 2018

El dispositiu especial de Falles començarà amb la instal·lació de casals i el tall de trànsit de vehicles d'alguns carrers.

Després de diverses reunions de treball amb els diferents cossos de seguretat i també amb les comissions falleres, el dispositiu de seguretat per a aquestes falles ja està en marxa. Així ho ha confirmat l’alcalde Òscar Noguera, que ha aprofitat per demanar la responsabilitat de veïns i visitants a l'hora de participar de les festes falleres. “Hem de ser un referent de convivència, de respecte, de tolerància i de civisme”, ha dit Òscar, que ha recordat també la necessitat de respectar horaris per a tirar petards, acabament de les discomòbils i de tancament de casals.

La primera acció prevista, el tall d'alguns carrers, es farà el proper divendres 9 de març i afectarà els carrers on es planten falles i casals.

Sobre l'horari de tancament dels casals, es mantenen les mateixes directrius que els anys anteriors. En concret, els casals obriran fins les 5.30 hores els dies de més afluència (11, 12, 17 i 18 de març) i fins les 4.30 hores la resta de dies.

El dia de la mascletada, 19 de març, l'operatiu de seguretat (i per tant, els talls de trànsit) començaran una hora abans, sobre les 12.30 i 13.00 hores.

Enguany, la Cremà es realitzarà a la mateixa hora que els altres anys. Així, les falles infantils començaran a cremar a les 21.00 hores i les grans a les 23.30 hores per ordre envers als premis, primer serà la sexta classificada i en intervals de 30 minuts les següents, excepte la falla guanyadora que es cremarà en solitari i en últim lloc, tot aquest dispositiu estarà supervisat pels Bombers i la Policia Local.

I ressaltar que s’ha establert un horari per a tirar petards o qualsevol artifici pirotècnic dins del nucli urbà. Aquesta mesura es pren per tal d’intentar la conciliació entre el dret a la festa i el dret al descans de les persones que han de treballar.

HORARI:
Matí de 10 a 14.00h
Vesprada de 17.00h a 24.00h

Des de l’Equip de Govern volem agrair a la Junta Local Fallera tot el suport amb aquestes propostes.

Font
: