Notícia

IES Vicente Gandia: Intercanvi amb França

El departament de francès de l’IES Vicente Gandia ha organitzant un intercanvi lingüístic amb la localitat francesa de Mantes-la-Jolie per al curs 2017-2018. Els alumnes estan il·lusionats amb la possibilitat de poder participar en una activitat tan enriquidora des del punt de vista acadèmic i personal: 9 dies fora de casa coneixent de primera mà part de la cultura i de la llengua francesa.

Durant aquestos 9 dies els estudiants viuran amb una família francesa que participe al intercanvi, els alumnes estaran cadascú en la casa del seu “correspondant” francès. De matí, i mentre els estudiants francesos estan fent classe, nosaltres aprofitarem per a conèixer la ciutat de Mantes-la Jolie, encara que també visitarem els paisatges del Vexin, que van inspirar a pintors com Monet, i com no Paris : la Tou Eiffel, Notre-Dame, le Musée du Louvre, Champs Élysées... De vesprada, serà el torn de conviure amb els companys francesos i compartir amb ells experiències, opinions, aficions, gustos i de ficar en pràctica allò que hem aprés al llarg del curs.

“L’échange scolaire” tindrà lloc entre el 21 i el 29 de març de 2018. Per la seua part, el passat dijous 8 de març vam rebre la visita dels estudiants francesos que estaran amb nosaltres fins al proper dia 17 de març. La seua arribada a l’estació de trens de Joaquin Sorolla va ser tot un esdeveniment, ja que per circumstàncies meteorològiques no van poder agafar l’avió, tal i com havien previst. Finalment, es va produir l’encontre entre els estudiants cap a les 23h45. L’Odissea no ha fet més que començar, endavant!

IES Vicente Gandia

Mots clau
: IES Vicente Gandia