Notícia

Fira AgroGuadassuar 2018 - 'Apostem pel sector agrícola, tan identificatiu de la nostra terra'

Entrevista - Regina Codina Martínez

Regina Codina Martínez és professora del Cicle de Grau Mitjà "Jardineria i Floristeria", a l'institut des del seu inici, el curs 2015/2016, aportant coneixement, experiència i il·lusió, molta il·lusió per consolidar aquests estudis al poble així com per a dur endavant projectes motivadors per a l'alumnat i que els formen de manera alternativa i complementària a les classes tradicionals.

D'aquesta manera l'esmentat cicle ha estat present, com un expositor més a la Fira AgroGuadassuar 2018, els dies 27, 28 i 29 de gener.

-.Regina, aquest és el segon any que participeu en aquesta fira agrícola, això vol dir que només amb tres anys de vida del cicle formatiu ja heu participat dues vegades. No és arriscat, o teniu clars els objectius d'aquests estudis?

Al contrari, la Fira és una gran oportunitat per al nostre alumnat ja que l’ objectiu de la formació professional és la vinculació en el món laboral i la fira es un espai on facilita, sense cap dubte, eixa vinculació. El nostre objectiu es que l’alumnat s’aproxime a eixe sector professional que han escollit.

-.Quins són els comentaris de l'alumnat al trobar-se protagonistes en un esdeveniment de tanta categoria?

Els motiva des de el primer moment a formar-se per a poder continuar apostant pel sector agrícola, tan identificatiu de la nostra terra.

L'alumnat ha gaudit ficant-se en contacte amb empreses del sector agrari, realitzant diferents tallers i transmitint els seus coneixements a tots aquells que s'arrimaven al nostre estant.

-.El món del camp, tradicionalment, ha tingut una presència majoritària masculina, però sembla que això està canviant, no?

El predomini masculí continua existint i això s’evidencia clar en altres sectors professionals, en eixa separació de rols. Però en el nostre cicle de jardineria i floristeria cada vegada hi han més alumnat de sexe femení, el qual aporta dones més qualificades en aquest sector. Encara que ,cal dir que, queda molt per fer.

-.Què han aprés els i les alumnes en aquestes jornades de fira?

Altres alternatives de lluitar per la nostra terra, sector que ens caracteritza. Es a dir, eixe coneiximent de que és en realitat treballar en l’agricultura, que no sols es concentra en anar al camp sinó que te moltísimes alternatives i per les quals s’ha de lluitar. I lluitar no sols per a que no es perda la nostra identitat sinó també per renovar-se, reciclar-se en un sector laboral de canvi tan continu.

-.Quines activitats d'aquest caràcter extraordinari teniu previst realitzar en el futur més pròxim?

En un futur pensem en fer pràctiques de formació en l'extranger a traves dels programes europeus i programes Erasmus +, donant a l'alumnat l'oportunitat de conèixer el nostre sector internacionalment. A més, tenim com objectiu ampliar les beques de formació dual, per a que el nostre alumnat realitze la seua formació continua en el centres de treball, a més de seguir la seua formació acadèmica al centre. I com no, continuar en el campeonat nacional de skills, ja que tenim alumnat participant.

Gràcies per la teua atenció i felicitats per la tasca que realitzeu.

IES Vicent Gandia

Mots clau
: IES Vicente Gandia