Notícia

Poesia a l´IES Vicente Gandia

A l´IES Vicente Gandia, el dia 19 de gener vam rebre la visita de Juan Carlos Abril; poeta, crític literari i docent del Departament de Didàctica de la Universitat de Granada. Aquesta visita literària s´emmarca dins del programa estatal, que l´institut va sol·licitar i ens concediren, anomenat: “Pla de foment de la lectura”,el qual està subvencionat pel Ministeri d´educació, cultura i esport. Concretament, dins de l´apartat que reivindica “Per què llegir els clàssics?”

El nostre convidat realitzà una fantàstica animació, als alumnes i al personal presents en l´acte, a gaudir de la lectura, i més concretament, a llegir de forma activa el nostre poeta d´Oliva, Francisco Brines. Aquest autor, segons el nostre crític literàri, que va editar l´antologia poètica de Francisco Brines “Jardín nublado” (PRE-TEXTOS ,2016) escriu una poesia especialment valenciana. Abril considera que F. Brines és una veu indiscutible i un referent en la poesia espanyola de la segona meitat del segle XX. Pertany al Grup poètic del 50, la seua obra “destaca por la singularidad de su mirada elegiaca y clasicista y se sitúa entre la experiencia vital y la reflexión ética” afirma Juan Carlos Abril. Guanyador de nombrosos premis, entre els quals el Premi Adonáis (1960), el Premi de la Crítica (1967), El Premi Nacional de les Lletres Espanyoles(1999), el Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana (2010), i membre de la Real Academia Española.

Per últim, Manuel Moreno (professor i poeta), els alumnes i el poeta andalús, Juan Carlos Abril van recitar alguns poemes de la seua autoria i de Francisco Brines. Ficant així el punt i final a una conferència que ha resultat molt gratificant i instructiva, tant a nivell Intel·lectual com a nivell humà, i amb un objectiu clar i constant: estimular, animar i motivar l´alumnat a la lectura.

Rosa Merino Ocaña

IES Vicente Gandia

Mots clau
: IES Vicente Gandia