Notícia

Mari Pau Vila visita l’IES Vicent Gandia

El passat dia 11 de gener ens va visitar Mari Pau Vila, professora d’Història jubilada i nascuda a la veïna població de Manuel. Va desenvolupar la seua tasca docent en diversos instituts, començant en Albaida i finalitzant en La Vila-Joiosa, on té fixada la residència.

És una dona que s’ha caracteritzat pel seu ideari humanista, amb una fèrrea defensa dels drets de les persones i amb la denúncia de situacions injustes. Així va iniciar una campanya en contra de la guerra d’Irak o una altra per fer visible la situació de desempar i deixadesa dels refugiats a Europa, tot i que la comunitat política internacional proclama que la situació és la contraria. En aquestos moments porta endavant dues temàtiques de molta trascendència: la reivindicació de l'aplicació i respecte de la "Declaració dels Drets Humans", així com el taller "Les guerres i la cultura de la pau al segle XXI".

Actualment és membre en actiu de l’ONG "Amnistia Internacional".

El mes de novembre va donar una xerrada per a les tutores i tutors dels cursos d'ESO, la qual va tindre continuitat en la data esmentada a l'inici. Però, ademés, va tindre un encontre amb un grup d'alumnat de Valors Ètics de 2n d'ESO, els quals li formularen una molt encertada bateria de preguntes, amb respostes veritablement interessants per part de Mari Pau.

Com a mostra de la gran categoria d'aquesta dona, ens quedem amb una frase: "el món està ple de magnífiques persones, però que per humilitat no son conegudes".

El video amb l'entrevista sencera es troba a la pàgina web del centre, "iesvicentegandia.edu.gva.es".

IES Vicent Gandia

Mots clau
: IES Vicente Gandia

Butlletí

Dona’ns la teua adreça electrònica i t’enviarem les novetats per correu