Notícia

El President de la Generalitat visita Castelló i les instal·lacions de Socomo

Fotos: Joanjo Puertos
Fotos: Joanjo Puertos

El president de la Generalitat, Ximo Puig va visitar ahir dissabte 13 de gener Castelló, la seua arribada va ser sobre les 12.00 del mati, allí va ser rebut per l’alcalde Óscar Noguera, tot seguit el president va procedir a saludar alcaldes i regidors de la Ribera que estaven esperant la seua arribada, així com a la corporació municipal de Castelló.

Seguidament es va reunir a l’ajuntament amb l’alcalde Óscar Noguera on el va informar de primera mà de les inquietuds i necessitats del nostre poble, insistint en les obres del Severí Torres, el president de la Generalitat, Ximo Puig, li va manifestar, durant la reunió, el compromís de la Generalitat per a agilitzar les obres del CEIP Severí Torres, a més a més va declarar "Estem en aquests moments treballant per a agilitzar al màxim les obres" del CEIP Severí Torres, destacant el valor del centre "perquè hi haja ciutadans més formats i que tinguen no sol coneixement, sinó també uns valors arrelats en la nostra manera de ser".

Durant la reunió el president va mostrar la seua satisfacció per "compartir grans objectius" amb la corporació municipal, com és el cas de l'educació pública. Així com l'alcalde de Castelló ha valorat positivament la sintonia amb la Generalitat per a "avançar en el sosteniment i el bé de les persones, que és el que ens identifica", A més Oscar ha manifestat la importància per a l'Ajuntament del fons de cooperació municipal engegat per la Generalitat valenciana, que ha qualificat com "un salvavides importantíssim per a destinar aquests diners a les partides corresponents" que cada localitat necessite.

Després de la reunió, el President i l’Alcalde es van dirigir al saló de plens, allí van tindre unes paraules per al públic assistent així com la signatura per part del president de la Generalitat, Ximo Puig en el llibre d’honor.

Abans el president de la Generalitat, havia estat visitant les instal·lacions de Socomo, filial del grup francés per a fruites i verdures, situada al polígon industrial de Castelló, a la seua arribada va ser rebut pels màxims directius de l’empresa, una vegada realitzada la recepció es va reunir amb representants de diverses empreses i cooperatives hortafrutícoles valencianes i amb directius de Carrefour Espanya, la reunió també comptar amb presència del nostre alcalde, seguidament van visitar les instal·lacions.

Durant la visita Puig va declarar que cal enfortir la connexió entre els agricultors i la distribució per a millorar les 'garanties de futur' del camp valencià.

El president va defensar l'augment de les rendes agràries per a impulsar la innovació del sector.

Allí, el cap del Consell va assenyalar que, sense una adequada connexió entre ambdues parts, "és molt difícil que el camp romanga viu, un camp que oferisca garanties de futur als joves".

En aquest sentit, Puig va afirmar que, per a propiciar que els jovens tornen a participar en el mitjà rural, "s'ha d'innovar, i per a açò ha d'haver-hi unes rendes agràries majors".

Després de visitar les instal·lacions i els magatzems de Socomo, el president va assegurar que el "compromís clar amb l'entorn" és "el camí adequat" per a les empreses distribuïdores, i va destacar la qualitat del treball i els productes de l'agricultura valenciana així com la seua "possibilitat d'ampliar mercats".

"És fonamental garantir un escenari favorable a la inversió" i l'augment d'exportacions, va manifestar Puig, que va ressaltar la importància de la localització de grans empreses per a la Ribera i per al conjunt del País Valencià.